Nakládané sýry s kořením Gyros
Sýry vynikající chuti díky kořenící směsi Gyros jsou vhodné jako předkrm, chuťovka, ale také jen tak ke snídani. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
recept,fotorecept,sýr Camembert,sýr Niva,sýr Gouda,sýr Ementál,cibule,Slané chuťovky,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cibule | 300 | gramů | |
olej olivový | - | ||
olej slunečnicový | - | ||
paprika červená mletá | 2.25 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sýr Camembert | 125 | gramů | |
sýr Ementál | 150 | gramů | |
sýr Gouda | 200 | gramů | |
sýr Niva | 120 | gramů | |
česnek sušený | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
sýr Camembert 125 gramů • sýr Niva 120 gramů • sýr Gouda 200 gramů • sýr Ementál 150 gramů
Různé druhy sýrů si nakrájíme na menší kostky a trojúhelníky.
2.
paprika červená mletá 2 čajové lžičky • česnek sušený ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Sýry na pracovní desce promícháme spolu s kořením.
4.
Do hluboké mísy začneme ukládat střídavě vrstvu rozebrané cibule a vrstvu sýrů. Postup opakujeme dokud máme ingredience.
5.
olej olivový • olej slunečnicový • česnek sušený ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • paprika červená mletá ¼ čajové lžičky
Naložené sýry zalijeme oleji v poměru 1:1, povrch posypeme opět kořením, uložíme na několik dní do chladničky. Asi po 4-5 dnech ho můžeme konzumovat.
Dobrou chuť!