RECEPTY

Musaka

Musaka

Recept na přípravu výborné řecké musaky.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,rajský protlak,brambory,lilek,sýr tvrdý,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1kilogram
cibule150gramů
koření na musaku2čajové lžičky
lilek500gramů
olej olivový0
paprika červená mletá3čajové lžičky
rajský protlak500gramů
sýr tvrdý150gramů
sůl2čajové lžičky
sůl0
vepřové mleté maso750gramů

 

Recept

1. 

olej olivový  cibule 150 gramů  vepřové mleté maso 750 gramů  koření na musaku 2 čajové lžičky  sůl 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 3 čajové lžičky

Na hlubší pánev nalijeme přiměřené množství oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Pak přidáme mleté maso, koření a sůl, promícháme a 5 minut podusíme.

2. 

rajský protlak 500 gramů

Přilijeme rajčatový protlak. Vše dobře promícháme a opět 5 minut dusíme.

3. 

brambory 1 kilogram  lilek 500 gramů  olej olivový  sůl

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Lilek, neloupeme, omyjeme a také nakrájíme na kolečka. Do hlubšího pekáče, potřísněného olejem, vložíme polovinu z nakrájených brambor, na ně poklademe vrstvu z poloviny nakrájeného lilku, jemně osolíme.

4. 

Přidáme masovou směs a rovnoměrně ji rozetřeme.

5. 

sůl

Na maso rozložíme druhou polovinu lilku a na něj druhou polovinu brambor, podle potřeby vrstvy znovu jemně osolíme. Pekáč zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct na 60-80 minut.

6. 

sýr tvrdý 150 gramů

Pekáč odkryjeme, musaku posypeme strouhaným sýrem, nebo sýrem nakrájeným na tenké plátky a necháme vše společně ještě 20 minut zapéct.

7. 

Při pečení doporučujeme pod pekáč podložit plech pro případné vytékání přebytečné vody, kterou má v sobě lilek a brambory. Po upečení necháme musaku přiměřeně vychladit, nakrájíme na porce a podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie