RECEPTY

Marinované vepřové steaky se slaninou

Marinované vepřové steaky se slaninou

Podáváme s opečenými bramborami.

recept,fotorecept,vepřové karé,slanina oravská,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule350gramů
citronová kůra1polévková lžíce
koření barevné1čajová lžička
olej slunečnicový200mililitrů
pepř černý celé½čajové lžičky
slanina oravská150gramů
vepřové karé600gramů
česnek3stroužky

 

Recept

1. Příprava masa a marinády

vepřové karé 600 gramů  olej slunečnicový 200 mililitrů  cibule 150 gramů  česnek 3 stroužky  citronová kůra 1 polévková lžíce

Vepřové kotlety nebo krkovičku nakrájíme na hrubší - cca 1,5 cm silné plátky. Do pánve nalijeme olej, přidáme cibuli a česnek, krátce osmahneme a přidáme nastrouhanou citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu.

2. 

pepř černý celé ½ čajové lžičky  koření barevné 1 čajová lžička

V hmoždíři roztlučeme koření a přisypeme ho k cibuli, česneku a citronové kůře. Odstavíme z ohně, promícháme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

3. 

Do misky vložíme maso, zalijeme ho marinádou, přeložíme, aby se marináda dostala na všechny plátky a necháme 3 hodiny, případně i déle odpočívat v chladničce.

4. Grilujeme steaky

Rozehřejeme grilovací pánev, položíme na ni plátky masa a 5 minut prudce opečeme.

5. 

Maso obrátíme a nalijeme na něj zbylou marinádu. Opečeme z druhé strany 5 minut.

6. 

slanina oravská 150 gramů  cibule 200 gramů

Slaninu nakrájíme na plátky a po vyjmutí řízků ji opečeme v pánvi. Můžeme u ní opéct i nakrájenou cibuli.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie