Marinovaná pečená krůtí stehna
Nevíte co uvařit z velkých krůtích nohou? Zde je chutná inspirace.
recept,fotorecept,krůtí stehna,Krůtí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Krůtí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
koření grilovací | ½ | čajové lžičky | |
krůtí stehna | 2 | kusy | |
olej olivový | 50 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
voda | 300 | mililitrů | |
česnek | 8 | stroužků | |
česnek sušený | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
krůtí stehna 2 kusy • olej olivový 50 mililitrů • koření grilovací ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička • česnek sušený 1 čajová lžička
Krůtí stehna omyjeme a osušíme. Z oleje a koření si připravíme marinádu, kterou stehna potřeme a necháme je 24 hodin odležet v chladu.
3.
Pečeme zakryté při teplotě 180 °C asi 1,5 hodiny. Odkryjeme, podle potřeby dolijeme vodu a dopečeme odkryté při vyšším stupni, 15 minut, maso otočíme a ještě jednou patnáct minut pečeme. Vyjmeme z trouby a do podávání necháme pekáč zavřený, aby maso nevyschlo.
4.
Podáváme s knedlíkem a dušeným zelím.
Dobrou chuť!