RECEPTY

Ledové broskvové řezy

Ledové broskvové řezy

Lahodný zákusek bez mouky, vhodný na mlsání v horký letní den. Podáváme dobře vychlazený.

recept,fotorecept,bílá čokoláda ,tvaroh jemný měkký,broskve kompotované, Agar ( prášek ),Zákusky,Bezlepkové

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

Agar ( prášek )4gramy
Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb )20gramů
broskve kompotované800gramů
bílá čokoláda 200gramů
cukr krystalový60gramů
mléko600mililitrů
máslo100gramů
olej slunečnicový-
pudink vanilkový74gramů
tvaroh jemný měkký200gramů
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
voda200mililitrů

 

Recept

1. 

bílá čokoláda  200 gramů

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

2. 

tvaroh jemný měkký 200 gramů

Tvaroh rozmícháme v misce.

3. 

vaječný bílek 5 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

Vlažnou čokoládu smícháme s tvarohem.

5. 

vaječný žloutek 5 ks

Přimícháme žloutky...

6. 

... a sníh z bílků.

7. 

olej slunečnicový

Dno dortové formy (26 cm) vyložíme pečícím papírem a formu i s papírem potřeme olejem.

8. 

Vlejeme těsto.

9. 

Troubu předehřejeme na 160 °C a na spodek vložíme velký plech s vodou. Na mřížku nad plech vložíme formu s těstem a pečeme 30 minut při teplotě 160-170 °C. Troubu vypneme a necháme 15 minut v zavřené troubě dopékat. Upečený korpus je kompaktní a jemně růžově zbarvený.

10. 

mléko 400 mililitrů  cukr krystalový 60 gramů

Mléko s cukrem přivedeme do varu.

11. 

mléko 200 mililitrů  pudink vanilkový 74 gramů  Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb ) 20 gramů

V mléce rozmícháme pudinkový prášek s karobem, ...

12. 

... přilijeme do mléka a uvaříme hustý pudink.

13. 

máslo 100 gramů

Do pudinku přimícháme máslo a krém natřeme na upečený korpus.

14. 

broskve kompotované 800 gramů  voda 200 mililitrů  Agar ( prášek ) 4 gramy

Na korpus rozložíme na měsíčky nakrájené kompotované nebo čerstvé broskve (400 g). Necháme vychladnout. Kompotovou štávu smícháme s vodou, rozmícháme v ní agar želatinu, přivedeme do varu, odstavíme a chladíme ve vodní lázni do začínajícího houstnutí. Tekutiny na agar musíme mít celkem asi 500 ml. Pokud použijeme při přípravě čerstvé broskve, rozmícháme agar jen ve vodě (asi 500 ml) s cukrem podle chuti a trochou citronové šťávy.

15. 

Agar nalijeme na broskve a vložíme ztuhnout do chladničky.

16. 

Servírujeme

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie