svetvemne.cz

Kokosový krémeš

Recept na zákusek s kokosovým korpusem, pudinkovým krémem a šlehačkou.

 

Počet porcí: 15

Čas přípravy: 60 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Příprava kokosového korpusu

vaječný bílek 5 ks  cukr krystalový 6 PL  mouka polohrubá 100 g  kokos strouhaný 120 g  kypřící prášek do pečiva 15 g

Z bílků ušleháme sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr, mouku, kokos a prášek do pečiva.

Příprava kokosového korpusu

2. 

Těsto vylijeme na menší (20 x 30 cm) plech, vyložený papírem na pečení. Pečeme při teplotě 170 °C asi 15 minut.

3. 

mléko 150 ml

Ještě teplý plát navlhčíme svařeným mlékem.

4. Příprava krému

pudink vanilkový 37 g  cukr krystalový 90 g  cukr vanilkový 10 g  vaječný žloutek 5 ks  mléko 400 ml

V troše studeného mléka rozmícháme pudink, cukr a žloutky. Vylijeme do zbylého vroucího mléka a uvaříme hustou kaši.

Příprava krému

5. 

máslo 180 g

Vychladlou kaši vyšleháme se změklým máslem.

6. 

Krém rovnoměrně rozetřeme na upečený korpus.

7. Příprava šlehačky

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml  cukr vanilkový 20 g

Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem. Natřeme na zákusek a posypeme kokosem, dáme zchladit a pokrájíme na kostičky.

Příprava šlehačky

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit