svetvemne.cz

Karamelovo-ořechová kostka

Skvělý recept na zákusek s ořechovo-karamelovým krémem, potažený marcipánovou hmotou.

 

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Ořechový korpus

vejce slepičí 5 ks  cukr krystalový 100 g  olej slunečnicový 1 PL  voda 50 ml  mouka hladká 80 g  kypřící prášek do pečiva 1 ČL  ořechy vlašské mleté 5 PL

Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a utřeme do pěny, postupně přidáme olej a vodu. Přimícháme ušlehaný sníh z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 180 °C asi 10 minut.

Ořechový korpus

2. Vanilkový korpus

vejce slepičí 5 ks  cukr krystalový 100 g  cukr vanilkový 1 ks  olej slunečnicový 1 PL  voda 50 ml  mouka hladká 100 g  kypřící prášek do pečiva 1 ČL

Podle postupu v předchozím kroku upečeme i vanilkový korpus, jen vynecháme ořechy.

Vanilkový korpus

3. Karamelová nádivka

mléko slazené kondenzované 1 ks  máslo 300 g

Slazené kondenzované mléko vaříme neotevřené v plechovce asi dvě hodiny. Necháme vychladnout. Po vychladnutí zkaramelizované mléko vyšleháme se změklým máslem.

Karamelová nádivka

4. Ořechová nádivka

ořechy vlašské mleté 170 g  cukr vanilkový 1 ks  cukr práškový 7 PL  máslo 50 g  rum

Mleté ořechy, vanilkový, moučkový cukr, máslo a trošku rumu smícháme dohromady.

Ořechová nádivka

5. Plnění

Spodní část zákusku tvoří ořechový korpus, na něj navrstvíme a zarovnáme ořechovou masu, na kterou pak rovnoměrně rozetřeme karamelový krém (asi čtvrtinu krému si odložíme na potření vanilkového korpusu a dozdobení. Přikryjeme vrchním vanilkovým korpusem, který tence potřeme odloženým krémem, aby se na něj přilepila marcipánová hmota.

Plnění

6. Marcipánová hmota

tuk ztužený - margarín 100 g  mléko sušené 100 g  cukr práškový 100 g

Ztužený tuk, sušené mléko, cukr a mandlové aroma spolu smísíme. Na pocukrovaném igelitovém sáčku rozválíme tak, aby hmota pokryla celý povrch zákusku.

Marcipánová hmota

7. Dozdobení

Pomocí válečku marcipán opatrně přeneseme na zákusek a kraje seřízneme. Po ztuhnutí hotový zákusek krájíme na kostky. Každou kostku ozdobíme zbylým krémem.

Dozdobení

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit