RECEPTY

Karamelovo-banánový dort

Karamelovo-banánový dort

Vynikající dort s jemným krémem plným banánů v karamelu a oblíbenou šlehačkou.

recept,fotorecept,banán,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Dorty  

 

Ingredience

Ingredience

banán1kilogram
cukr krystalový100gramů
cukr moučkový180gramů
cukr vanilkový10gramů
kakao - prášek15gramů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mandlové lupínky-
mléko500mililitrů
mléko slazené kondenzované100mililitrů
mouka polohrubá-
mouka polohrubá80gramů
máslo-
máslo200gramů
pudink vanilkový80gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
ztužovač šlehačky 16gramů

 

Recept

1. Korpus

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 80 gramů  kakao - prášek 15 gramů

Žloutky utřeme s cukrem a kakaem.

2. 

vaječný bílek 4 kusy  mouka polohrubá 80 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně ho střídavě s moukou a kypřícím práškem přimícháme k žloutkům.

3. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a upečeme (při 180 °C 12 minut). Necháme vychladnout.

4. Pudinkovo-máslový krém

mléko 500 mililitrů  cukr vanilkový 10 gramů  pudink vanilkový 80 gramů

Z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

5. 

máslo 200 gramů  cukr moučkový 100 gramů

Máslo utřeme s cukrem a spojíme s pudinkem. Dohladka vyšleháme.

6. Karamelové banány

banán 1 kilogram

Banány oloupeme a pokrájíme na kolečka.

7. 

cukr krystalový 100 gramů  mléko slazené kondenzované 100 mililitrů

Na velké pánvi zkaramelizujeme cukr a přilijeme do něj slazené kondenzované mléko.

8. 

Po rozpuštění ...

9. 

... přidáme do karamelu kolečka banánů.

10. 

Banány chvíli v karamelu opékáme a vyndáme je na talíř. Necháme vychladnout. Část karamelu z pánve si nabereme do zdobící stříkačky a odložíme stranou.

11. 

Vychlazené banány opatrně přimícháme do krému...

12. 

mandlové lupínky

... a krém navrstvíme na korpus. Uhladíme a přendáme dort na servírovací talíř, na kterém jeho boky posypeme sekanými mandlovými lupínky nebo mletými ořechy. Dort uložíme do chladničky ztuhnout na 2 hodiny.

13. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  16 gramů

Smetanu na šlehání dotuha vyšleháme a bohatě aplikujeme na náplň. Ozdobíme karamelem ve stříkačce a do podávání skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie