RECEPTY

Jemný tvarohový dort

Jemný tvarohový dort

Jednoduchý, poměrně rychlý dort ve tvaru srdce se svěží chutí jemného tvarohu. Do dvou hodin od začátku přípravy je na slavnostním stole.

recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,kompotované ovoce,kompotová šťáva,Dorty,Valentýnské

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový200gramů
cukr vanilkový1čajová lžička
jedlá želatina20gramů
jedlá želatina2čajové lžičky
kakao - prášek1polévková lžíce
kompotované ovoce150gramů
kompotová šťáva150mililitrů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mléko200mililitrů
mouka polohrubá100gramů
mouka polohrubá-
máslo-
tvaroh jemný měkký500gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
voda4polévkové lžíce
šlehačka-

 

Recept

1. Korpus

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 100 gramů  cukr vanilkový 1 čajová lžička

Zapneme troubu a předehřejeme ji. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem.

2. 

vaječný bílek 4 kusy  kakao - prášek 1 polévková lžíce  voda 4 polévkové lžíce  mouka polohrubá 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. K žloutkům vmícháme kakao a vodu. Pak přimícháme mouku s kypřícím práškem ...

3. 

... nakonec přimícháme sníh z bílků.

4. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy.

5. 

Pečeme na středním stupni v troubě po dobu 20 minut. Pak korpus necháme 10 minut ve formě vychladnout, vyklopíme ho a překrojíme na polovinu.

6. Tvarohový krém

jedlá želatina 20 gramů  mléko 100 mililitrů

Během pečení korpusu si připravíme krém. Želatinu rozpustíme v mléce mírným zahřátím. Při zahřívání jako indikátor teploty použijeme malíček ruky vložený do roztoku - nesmí nás pálit.

7. 

tvaroh jemný měkký 500 gramů  mléko 100 mililitrů  cukr moučkový 100 gramů

Tvaroh utřeme s mlékem a cukrem. Pár lžic rozmíchaného tvarohu vložíme do rozpuštěné želatiny a rozmícháme. Následně želatinu s tvarohem vlijeme zpět k ostatnímu tvarohu a zamícháme. Nádivku uložíme na 20-30 minut do ledničky. Musí trochu, ale ne úplně ztuhnout. Občas ji promícháme.

8. Dort poskládáme a ozdobíme

Krém navrstvíme na polovinu korpusu, opatrně rozetřeme ...

9. 

... a přikryjeme druhou polovinou korpusu.

10. 

kompotované ovoce 150 gramů  kompotová šťáva 150 mililitrů  jedlá želatina 2 čajové lžičky

Kompotované ovoce scedíme a poklademe ho na dort. V teplé kompotové šťávě rozpustíme želatinu a polijeme jí naskládané ovoce. Dort necháme v chladu 30 minut ztuhnout, nebo pokud nás čas netlačí i déle.

11. 

šlehačka

Před podáváním ozdobíme šlehačkou.

12. 

Můžeme podávat ... opravdu mňam. :)

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie