RECEPTY

Jadranské řezy

Jadranské řezy

Oblíbené oříškové řezy. Sladký krémový zákusek z dob dávno minulých, který se nám ani po letech neomrzí.

recept,fotorecept,kakao - prášek,ořechy lískové,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový160gramů
cukr vanilkový1balení
kakao - prášek20gramů
mléko250mililitrů
mouka polohrubá60gramů
mouka polohrubá-
máslo-
máslo140gramů
olej slunečnicový30mililitrů
ořechy lískové100gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
soda bikarbona½čajové lžičky
sůl1špetka
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
škrob kukuřičný25gramů

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 3 kusy  cukr moučkový 60 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

mouka polohrubá 60 gramů  kakao - prášek 20 gramů  soda bikarbona ½ čajové lžičky

Mouku smícháme s kakaem a sodou (nebo s kypřícím práškem).

3. 

vaječný bílek 4 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

Do vyšlehaných žloutků postupně a střídavě vmícháváme připravenou mouku...

5. 

... a sníh z bílků.

6. 

olej slunečnicový 30 mililitrů

Nakonec přimícháme olej.

7. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na menší plech (18 x 27cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

8. 

Pečeme 12 min. při teplotě 180 °C.

9. 

mléko 250 mililitrů  cukr vanilkový 1 balení  škrob kukuřičný 25 gramů  vaječný žloutek 1 kus

Z mléka, vanilkového cukru a kukuřičného škrobu uvaříme hustý pudink. Do uvařeného vmícháme žloutek a necháme přejít varem. Za stálého míchání vychladíme ve studené vodní lázni na pokojovou teplotu.

10. 

ořechy lískové 100 gramů

Oříšky nasekáme v kuchyňském elektrickém sekáčku a nasucho opražíme na pánvi.

11. 

Oříšky vysypeme z pánve a necháme vychladnout. Část oříšků (20 g) si odložíme stranou na závěrečné zdobení.

12. 

máslo 140 gramů  cukr moučkový 100 gramů

Máslo, zahřáté na pokojovou teplotu, vyšleháme dohladka s cukrem.

13. 

Zašleháme pudink...

14. 

a přimícháme ořechy.

15. 

Krém natřeme na korpus a necháme v chladu ztuhnout.

16. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů

Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

17. 

Šlehačku rýhováním zarovnáme.

18. 

Okraje zákusku jemně ořežeme. Zákusek posypeme oříšky a pokrájíme na větší, či menší kostky, nebo obdélníky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie