Jablečný koláč s tvarohem
Rychlý velký koláč z kompotovaných strouhaných jablek. Dětem na snídani i ke svačině.
recept,fotorecept,jablka strouhané,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 220 | gramů | |
cukr vanilkový | 15 | gramů | |
jablka strouhané | 900 | gramů | |
krupice | 350 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 | gramů | |
mléko acidofilní 3,6% | 900 | mililitrů | |
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
pomerančová kůra | 2 | čajové lžičky | |
skořice mletá | 2 | čajové lžičky | |
tvaroh jemný měkký | 500 | gramů | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
1.
jablka strouhané 900 gramů
Do hluboké mísy vysypeme nastrouhaná zavařená jablka ze dvou 0,7 l lahví.
2.
mléko acidofilní 3,6% 900 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • olej slunečnicový 100 mililitrů • cukr moučkový 120 gramů • skořice mletá 2 čajové lžičky • cukr vanilkový 15 gramů
Přidáme acidofilní mléko, vajíčka, olej, cukr, skořici a vanilkový cukr. Dohladka rozmícháme.
4.
Velký plech (48 x 38 cm) vyložíme pečícím papírem a vlijeme do něj těsto.
5.
tvaroh jemný měkký 500 gramů • cukr moučkový 100 gramů • vejce slepičí 1 kus • pomerančová kůra 2 čajové lžičky
Tvaroh rozmícháme s cukrem, vajíčkem a pomerančovou (případně citronovou) kůrou.
6.
Vložíme ho do sáčku ...
7.
... a na těsto tvaroh cik-cak nastříkáme.
8.
Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 60 minut. Po vychladnutí koláč nakrájíme a podáváme. Skladujeme v ledničce.
Dobrou chuť!