RECEPTY

Jablečno-ostružinový štrúdl

Jablečno-ostružinový štrúdl

recept,fotorecept,jablka,ostružiny,Štrúdly

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový140gramů
jablka1000gramů
kukuřičné lupínky (cornflex)100gramů
mák mletý-
ostružiny500gramů
skořice mletá2čajové lžičky
strouhanka100gramů
těsto lístkové400gramů
vejce slepičí2kusy
vločky ovesné-

 

Recept

1. 

jablka 1000 gramů  ostružiny 500 gramů

Jablka omyjeme, překrojíme na čtvrtky, vykrojíme z nich jadřince a na hrubším struhadle nastrouháme. Ostružiny promyjeme pod tekoucí vodou na sítku. Pokud použijeme mrazené, necháme je rozmrazit a po rozmrazení z nich slijeme případnou přebytečnou vodu.

2. Těsto

těsto lístkové 400 gramů  strouhanka 100 gramů

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozválíme na velikost cca 40 x 30 cm. Těsto posypeme polovinou připravené strouhanky.

3. 

Na strouhanku rovnoměrně rozvrstvíme polovinu připravených jablek a ostružin.

4. 

cukr krystalový 140 gramů  skořice mletá 2 čajové lžičky  kukuřičné lupínky (cornflex) 100 gramů

Ovoce posypeme polovinou připraveného cukru, 1 lžičku skořice a polovinou odvážených kukuřičných lupínků.

5. 

vejce slepičí 2 kusy  vločky ovesné  mák mletý

Těsto pevně zavineme a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Stejně zpracujeme druhou polovinu těsta. Štrúdl na plechu natřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme jemnými ovesnými vločkami a mákem. Štrúdl propícháme vidličkou na více místech.

6. 

Pečeme ve středně teplé troubě cca 45 minut. Po vychladnutí nakrájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie