RECEPTY

Hovězí kari

Hovězí kari

Hovězí guláš na asijský způsob. Výborný tip na chatu, pokud tě již klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (kari) pochází z Indie, ale už si ho velmi oblíbili v Japonsku, Thajsku, i v západním světě.

recept,fotorecept,hovězí maso - roštěná,Hovězí maso,Recepty indické kuchyně,Bezlepkové

Hovězí maso

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý4čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera4čajové lžičky
brambory100gramů
cibule150gramů
cukr třtinový1polévková lžíce
hovězí maso - roštěná300gramů
jogurt bílý2polévkové lžíce
koření Garam masala2čajové lžičky
koření kurkuma 2čajové lžičky
mléko100mililitrů
ocet1polévková lžíce
olej kokosový3polévkové lžíce
paprika červená100gramů
rajčata sterilizované400gramů
voda1litr
zázvor kořen15gramů
česnek2stroužky

 

Recept

1. 

hovězí maso - roštěná 300 gramů

Maso si nakrájíme na 2-3 mm silné čtverečky.

2. 

olej kokosový 3 polévkové lžíce

V rozpáleném hrnci zatáhneme maso na oleji.

3. 

zázvor kořen 15 gramů

Zázvor nakrájíme nadrobno...

4. 

... a přidáme k masu. Podléváme podle potřeby po troškách vodou.

5. 

koření římský kmín mletý - jeera 4 čajové lžičky  koření koriandr mletý 4 čajové lžičky  koření kurkuma  2 čajové lžičky  koření Garam masala 2 čajové lžičky

Maso posypeme kořením a dobře promícháme.

6. 

cibule 150 gramů

Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli...

7. 

česnek 2 stroužky

... a dva stroužky česneku.

8. 

brambory 100 gramů

Bramboru nastrouháme najemno, ...

9. 

voda 1 litr

... přidáme do hrnce a zalijeme vodou.

10. 

Dusíme přikryté nejméně hodinu.

11. 

rajčata sterilizované 400 gramů

Konzervovaná rajčata rozkrájíme na menší kousky a přidáme do hrnce.

12. 

Dusíme dalších 30 minut.

13. 

paprika červená 100 gramů

Papriku nakrájíme na proužky...

14. 

... a přidáme do hrnce.

15. 

jogurt bílý 2 polévkové lžíce  mléko 100 mililitrů  cukr třtinový 1 polévková lžíce  ocet 1 polévková lžíce

Vmícháme trochu jogurtu a mléka. Dochutíme solí, cukrem a octem.

16. 

Podle tvrdosti masa případně ještě povaříme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie