RECEPTY

Gazdovská kapustnica s kroupami

Gazdovská kapustnica s kroupami

Plný hrnec vynikající polévky na vánoční nebo silvestrovský stůl. Nic však nebrání tomu, uvařit si tuto pólévku kdykoliv během celého roku.

recept,fotorecept,maso uzené,zelí kvašené,klobása,Masové polévky,Vánoční recepty,Silvestrovské,Bezlaktózové

Masové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
klobása200gramů
kroupy ječné100gramů
maso uzené1kilogram
paprika červená mletá3čajové lžičky
voda-
voda3litry
zelí kvašené1.5kilogram
česnek5stroužků

 

Recept

1. 

maso uzené 1 kilogram  voda  voda 2 litry  kroupy ječné 100 gramů  cibule 150 gramů

Uzené maso vložíme do studené vody, přivedeme do varu a 20 minut vaříme. Poté vodu vylijeme, přilijeme čerstvou v předepsaném množství, přidáme kroupy a cibuli. Vaříme do změknutí masa - asi 40 minut.

2. 

Maso vyjmeme a nakrájíme na kostky.

3. 

zelí kvašené 1.5 kilogram  paprika červená mletá 3 čajové lžičky  voda 1 litr

Ke kroupám přidáme zelí bez zelné vody. Zelnou vodu nevylévejte, necháme si ji odloženou pro případné závěrečné dochucení polévky. Přidáme papriku a přilijeme čistou vodu. Promícháme a přivedeme k varu.

4. 

Vmícháme pokrájené uzené ...

5. 

klobása 200 gramů  česnek 5 stroužků

... a do polévky podle chuti, pokud je kapustnica málo kyselá, dolijeme zelnou vodu.

6. 

Před podáváním klobásku nakrájíme a podáváme v jednotlivých porcích polévky. Polévku nesolíme. Potřebnou slanou chuť získá z kysaného zelí a vařeného uzeného masa.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit