Dvoubarevný dort
Fantastický recept na dort z kakaového korpusu a krému z bílé čokolády a tvarohu.
recept,fotorecept,bílá čokoláda ,kakao - prášek,tvaroh měkký,Dorty
Dorty
Kategorie
Dorty
Ingredience
Ingredience
bílá čokoláda | 250 | gramů | |
cukr krystalový | 150 | gramů | |
kakao - prášek | 2 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | 7.5 | gram | |
mouka polohrubá | 150 | gramů | |
olej řepkový | 50 | mililitrů | |
povidla dle vlastního výběru | 120 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
tvaroh měkký | 500 | gramů | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 | ||
želatina plátková | 15 | gramů |
Recept
1.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • bílá čokoláda 250 gramů
V hrnci zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Necháme vychladnout.
4.
mouka polohrubá 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 7.5 gram • olej řepkový 50 mililitrů
Postupně přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a trochou oleje. Pokud je těsto příliš husté, přimícháme část připraveného sněhu.
6.
Dno formy na pečení vyložíme papírem a boky vymažeme máslem. Do formy rovnoměrně vylijeme těsto na korpus a trochu zatřeseme, aby se uvolnily bublinky.
7.
Pečeme 40 min. při teplotě 170 °C.
10.
Následně ji rychle vmícháme do připraveného krému.
11.
Vychladnutý korpus prořízneme na dva přibližně stejné pláty.
12.
povidla dle vlastního výběru 60 gramů
Spodní díl vložíme zpět do formy a potřeme kyselou marmeládou.
13.
Na marmeládu vylijeme rovnoměrně polovinu krému.
14.
povidla dle vlastního výběru 60 gramů
Na krém položíme druhou část korpusu a také potřeme marmeládou.
15.
Na vrch vlijeme zbytek krému. Formu neotvíráme a spolu necháme v chladu ztuhnout. Nejlépe přes noc.
16.
Vršek ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a servírujeme.
Dobrou chuť!