svetvemne.cz

Domácí Dobošové řezy

 

Počet porcí: 20

Čas přípravy: 45 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 

1. Příprava těsta

mouka hladká 700 g  vejce slepičí 3 ks  cukr práškový 300 g  máslo 50 g  kypřící prášek do pečiva 18 g  mléko 150 ml

Hladkou mouku smícháme s vejci, moučkovým cukrem, máslem, práškem do pečiva. Postupně přidáváme mléko a těsto vypracujeme.

Příprava těsta

2. 

Těsto si rozdělíme na šest částí. Každou část vyválíme na plech pokrytý papírem na pečení. Těsto pečeme 5 minut na 200 °C. Těsto je upečené, když okraje začínají jemně hnědnout. Těsto musí zůstat světlé.

3. 

mléko 1 l  cukr krystalový 150 g  cukr vanilkový 12 g  mouka hladká 4 PL  pudink vanilkový 2 ks

5 upečených plátů potřeme nádivkou, kterou připravíme následovně: do vroucího mléka podle postupu na obalu vmícháme zlaté klasy, přidáme cukr a mouku. Uvaříme hustý pudink.

4. 

máslo 250 g

Do vychlazeného pudinku vmícháme máslo.

5. 

kakao - prášek 90 g

Přimícháme kakao, pomocí ručního šlehače vyšleháme hustou nádivku.

6. 

Touto nádivkou bohatě natřeme 5 plátů, šestý plát jde úplně nahoru nenatřený. Řezy zatížíme a umístíme na 12 hodin do chladu. Těsto náplň jemně vpije a zvláční.

7. 

poleva cukrářská čokoládová

Po 12 hodinách vrchní plát potřeme čokoládovou polevou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit