RECEPTY

Demikát s bramborami

Demikát s bramborami

Výborná brynzová polévka pro celou rodinu.

recept,fotorecept,brambory,brynza,Zeleninové polévky

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory300gramů
brynza250gramů
chlebové krutony-
cibule100gramů
kmín drcený½čajové lžičky
paprika červená mletá1čajová lžička
smetana sladká na vaření100mililitrů
sůl1čajová lžička
voda1litr

 

Recept

1. Vaření bramborovo-cibulového základu

brambory 300 gramů  cibule 100 gramů  voda 1 litr  sůl 1 čajová lžička  kmín drcený ½ čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička

Brambory a cibuli očistíme. Brambory nakrájíme na menší kostky, cibuli najemno, vložíme do hrnce a přilijeme vodu. Přidáme sůl, kmín, papriku a vaříme do změknutí brambor.

2. Příprava krutonů

chlebové krutony

Chléb nebo pečivo nakrájíme na malé kostičky a nasucho, případně na troše másla opečeme na pánvi.

3. Hlavní složka demikátu

brynza 250 gramů  smetana sladká na vaření 100 mililitrů

Brynzu rozmícháme se smetanou, přidáme 1 - 2 naběračky vývaru ze základu polévky a znovu promícháme. Vzniklou tekutou brynzu vlijeme do do hrnce k bramborovo-cibulovému základu. Necháme přijít k varu a hned odstavíme.

4. Servírujeme

Podáváme s opečenými kousky chleba nebo pečiva. Podle chuti můžeme přidat i nasekanou petrželku.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie