RECEPTY

Čočkovo-hrachový pikantní dál

Čočkovo-hrachový pikantní dál

Dál (dhál) je luštěninová kaše podáváná jako základní součást indického obědového menu. Toto velmi zdravé jídlo, plné bílkovin, je oblíbené i v dalších zemích Orientu.

recept,fotorecept,hrách žlutý půlený sušený,čočka,Zeleninové přílohy,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové

Zeleninové přílohy

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý¼čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept-
Salát z červené řepy s jogurtem a madlemi recept-
cibule červená80gramů
hrách žlutý půlený sušený100gramů
koření kurkuma 1čajová lžička
máslo30gramů
pepř chilli¼čajové lžičky
zázvor kořen8gramů
česnek8gramů
čočka100gramů

 

Recept

1. 

hrách žlutý půlený sušený 100 gramů  čočka 100 gramů

Luštěniny propláchneme a necháme 30 minut namočené ve vodě. Scedíme, zalijeme čerstvou vodou (500 ml) a uvaříme doměkka.

2. 

cibule červená 80 gramů  máslo 30 gramů

Cibuli očistíme, nadrobno pokrájíme a osmažíme na másle.

3. 

česnek 8 gramů  zázvor kořen 8 gramů

Česnek a zázvor očistíme, nastrouháme.

4. 

koření kurkuma  1 čajová lžička  koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky  pepř chilli ¼ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky

K cibuli přidáme česnek, zázvor a koření. Necháme chvíli prohřát, promícháme...

5. 

... a přidáme uvařené luštěniny. Promícháme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie