Čočkovo-hrachový pikantní dál
Dál (dhál) je luštěninová kaše podáváná jako základní součást indického obědového menu. Toto velmi zdravé jídlo, plné bílkovin, je oblíbené i v dalších zemích Orientu.
recept,fotorecept,hrách žlutý půlený sušený,čočka,Zeleninové přílohy,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Zeleninové přílohy
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Zeleninové přílohy Recepty indické kuchyně Vegetariánské recepty Bezlepkové Asijská kuchyně
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | čajové lžičky | |
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | čajové lžičky | |
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept | - | ||
Salát z červené řepy s jogurtem a madlemi recept | - | ||
cibule červená | 80 | gramů | |
hrách žlutý půlený sušený | 100 | gramů | |
koření kurkuma | 1 | čajová lžička | |
máslo | 30 | gramů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
zázvor kořen | 8 | gramů | |
česnek | 8 | gramů | |
čočka | 100 | gramů |
Recept
1.
hrách žlutý půlený sušený 100 gramů • čočka 100 gramů
Luštěniny propláchneme a necháme 30 minut namočené ve vodě. Scedíme, zalijeme čerstvou vodou (500 ml) a uvaříme doměkka.
2.
cibule červená 80 gramů • máslo 30 gramů
Cibuli očistíme, nadrobno pokrájíme a osmažíme na másle.
4.
koření kurkuma 1 čajová lžička • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky
K cibuli přidáme česnek, zázvor a koření. Necháme chvíli prohřát, promícháme...
5.
... a přidáme uvařené luštěniny. Promícháme.
6. Tip na servírování
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept • Salát z červené řepy s jogurtem a madlemi recept
Dobrou chuť!