RECEPTY

Čočková polévka s kysaným zelím

Čočková polévka s kysaným zelím

Hustá farmářská polévka z čočky, krupice, zelí a uzeného masa.

recept,fotorecept,čočka,zelí kvašené,maso uzené,Luštěninové polévky,Bezlaktózové

Luštěninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

houby sušené30gramů
kmín drcený½čajové lžičky
kroupy ječné100gramů
maso uzené350gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl½čajové lžičky
sůl-
voda1.5litru
vývar z uzeného masa½litru
zelí kvašené350gramů
zázvor mletý1čajová lžička
čočka200gramů

 

Recept

1. Kroupy

kroupy ječné 100 gramů

Kroupy propláchneme a dáme vařit do vody na 30 minut.

2. Čočka

čočka 200 gramů  voda 1.5 litru  sůl ½ čajové lžičky

Čočku přebereme a na půlhodinu ji namočíme do vody. Pak vodu vylijeme, přilijeme čistou, přidáme sůl a čočku uvaříme do poloměkka.

3. Houby

houby sušené 30 gramů

Houby namočíme po dobu vaření čočky do vody.

4. Zelí a uzené

zelí kvašené 350 gramů  maso uzené 350 gramů

Zelí vymačkáme, pokud je příliš nadlouho pokrájené, nakrájíme ho na menší kousky. Uzené maso uvaříme během vaření čočky a pokrájíme ho na malé kostičky.

5. 

vývar z uzeného masa ½ litru  sůl  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  kmín drcený ½ čajové lžičky

Do poloměké čočky přidáme připravené zelí, scezené houby, přilijeme vývar z uzeného masa, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a vše spolu vaříme 15 minut.

6. 

zázvor mletý 1 čajová lžička

Nakonec vmícháme pokrájené uzené, kroupy a mletý zázvor.

7. 

Polévku ihned podáváme. Delším stáním více houstne, protože kroupy ještě absorbují vodu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie