RECEPTY

Bublanina s hroznovým vínem

Bublanina s hroznovým vínem

Recept na jednoduchou podzimní bublaninu.

recept,fotorecept,hrozny červené ,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový6polévkových lžic
hrozny červené 300gramů
kypřicí prášek do pečiva12gramů
mouka polohrubá6polévkových lžic
mouka polohrubá-
máslo-
vejce slepičí6
voda6

 

Recept

1. 

vejce slepičí 6 ks  cukr moučkový 6 polévkových lžic  mouka polohrubá 6 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů  voda 6 Pl

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, vmícháme předepsané množství vody. Mouku promícháme s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Připravenou mouku s kypřícím práškem smícháme se žloutky, nakonec lehce vmícháme sníh.

2. 

mouka polohrubá  máslo

Těsto vylijeme do formy o průměru 24 cm vymazané máslem a vysypané moukou.

3. 

hrozny červené  300 gramů

Do těsta postupně naházíme vypeckované bobule hroznů. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Bublaninu pečeme 30 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie