RECEPTY

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Tradiční slovenský jídlo s unikátní chutí, vysokou energetickou hodnotou a pozitivním vlivem na trávicí trakt.

recept,fotorecept,brambory,brynza,Těstoviny,Recepty slovenské kuchyně

Těstoviny

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
brynza200gramů
krupice200gramů
slanina uzená200gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)250mililitrů
sůl¼čajové lžičky
voda-

 

Recept

1. 

brambory 800 gramů  sůl ¼ čajové lžičky  krupice 200 gramů  voda

Brambory očistíme, nastrouháme, přidáme obě mouky, sůl, a tolik vody, aby těsto na halušky bylo mírně řídké. Dobře promícháme. Těsto necháme 20 minut odstát, znovu promícháme.

2. 

Vytvarujeme z těsta noky použitím speciálního sítka na halušky nebo ukrajujeme těsto z prkénka. Vaříme 8 minut ve slané vodě.

3. 

Halušky přecedíme a propláchneme vlažnou vodou.

4. 

brynza 200 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů

Z brynzy a zakysané smetany utřeme hmotu, kterou přidáme do hlaušek.

5. 

slanina uzená 200 gramů

Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Porci brynzových halušek posypeme škvarky a zlehka polijeme teplým výpekem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie