svetvemne.cz

Brambory s cizrnou

Aloo chole - jeden z indických receptů na brambory s cizrnou. Podávají se jako samostatný pokrm, případně kombinovaný s chutnými zeleninovými kofty, zeleninovými a ovocnými saláty apod.

 

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 30 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 

1. Uvaříme brambory

brambory 600 g

Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.

Uvaříme brambory

2. 

rajčata 200 g  ořechy kešu natural 50 g  česnek 10 g  zázvor kořen 10 g

Česnek a zázvor očistíme. Spolu s rajčaty a ořechy vložíme do mixéru a rozmixujeme na pastu.

3. 

máslo 50 g

V hrnci necháme na mírném plameni rozpustit máslo.

4. 

cibule červená 150 g

Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a osmahneme na másle.

5. 

koření kurkuma  ½ ČL  koření římský kmín mletý - jeera ½  koření koriandr mletý ¼ g  pepř chilli ¼ g

Cibuli shrneme ke straně hrnce a přidáme koření. Chvíli koření osmahneme a promícháme s cibulí.

6. 

Přidáme připravenou pastu a minutu prohřejeme.

7. 

cizrna sterilizovaná 400 g

Přimícháme scezenou cizrnu.

8. 

Uvařené brambory scedíme a zlehka rozmačkáme.

9. 

koriandr

Brambory přidáme do hrnce a vše spolu promícháme. Můžeme dochutit čerstvou koriandrovou natí.

10. 

Zelné kofty recept  Jablečný kořeněný salát recept

Tip na servírování.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit