Brambory s cizrnou
Aloo chole - jeden z indických receptů na brambory s cizrnou. Podávají se jako samostatný pokrm, případně kombinovaný s chutnými zeleninovými kofty, zeleninovými a ovocnými saláty apod.
recept,fotorecept,brambory,ořechy kešu natural,cibule červená,cizrna sterilizovaná,Bezmasá jídla,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Bezmasá jídla Recepty indické kuchyně Vegetariánské recepty Bezlepkové Sezónní recepty Asijská kuchyně Sezona - Cibule Sezona - Brambory
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | gram | |
koření římský kmín mletý - jeera | ½ | ||
Jablečný kořeněný salát recept | - | ||
Zelné kofty recept | - | ||
brambory | 600 | gramů | |
cibule červená | 150 | gramů | |
cizrna sterilizovaná | 400 | gramů | |
koriandr | - | ||
koření kurkuma | ½ | čajové lžičky | |
máslo | 50 | gramů | |
ořechy kešu natural | 50 | gramů | |
pepř chilli | ¼ | gram | |
rajčata | 200 | gramů | |
zázvor kořen | 10 | gramů | |
česnek | 10 | gramů |
Recept
1. Uvaříme brambory
brambory 600 gramů
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.
2.
rajčata 200 gramů • ořechy kešu natural 50 gramů • česnek 10 gramů • zázvor kořen 10 gramů
Česnek a zázvor očistíme. Spolu s rajčaty a ořechy vložíme do mixéru a rozmixujeme na pastu.
5.
koření kurkuma ½ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ½ • koření koriandr mletý ¼ gram • pepř chilli ¼ gram
Cibuli shrneme ke straně hrnce a přidáme koření. Chvíli koření osmahneme a promícháme s cibulí.
6.
Přidáme připravenou pastu a minutu prohřejeme.
8.
Uvařené brambory scedíme a zlehka rozmačkáme.
9.
Brambory přidáme do hrnce a vše spolu promícháme. Můžeme dochutit čerstvou koriandrovou natí.
Dobrou chuť!