RECEPTY

Bramborové pirohy

Bramborové pirohy

Jemné, tradiční pirohy z bramborového těsta, naplněné švestkovými povidly, zjemněné rozpuštěným máslem, které si můžete ochutit podle vlastní fantazie.

recept,fotorecept,brambory,povidla švestková,mák mletý,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory800gramů
cukr moučkový-
cukr vanilkový1kus
kakao instantní-
mouka polohrubá250gramů
mák mletý-
máslo60gramů
ořechy vlašské-
povidla švestková-
sůl1špetka
tvaroh hrudkový-
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. Příprava těsta

brambory 800 gramů  vejce slepičí 1 kus  sůl 1 špetka  mouka polohrubá 250 gramů

Brambory ve slupce uvaříme. Necháme je pořádně vychladnout. Nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme špetku soli, vejce, mouku a vypracujeme hladké těsto.
Tip: dáváme pozor, aby se brambory nerozvařily. Brambory můžeme vychladit rychleji v mrazicím boxe. Při hnětení těsta přidávame mouku postupně, jen tolik, kolik si těsto vezme. Když se začne těsto oddělovat, mouku již nepřidáváme. Na těsto jsou vhodné brambory varného typu B nebo C.

2. 

cukr vanilkový 1 kus  povidla švestková

Těsto na pomoučeném vále rozválíme na tloušťku asi 4 mm a pomocí formičky vykrajujeme pirohy, na které uložíme hromádku povidel, můžeme je trošku posypat vanilkovým cukrem a piroh uzavřeme.
Tip: pokud nemáme formičku na pirohy použijeme sklenici a okraje přitiskneme vidličkou.

3. 

Pirohy vaříme ve vroucí, osolené vodě, do které jsme přidali kapku oleje asi 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.

4. 

máslo 60 gramů

Pirohy scedíme, opláchneme studenou vodou, aby se neslepily. Polijeme je rozpuštěným máslem a promícháme.

5. 

mák mletý  tvaroh hrudkový  ořechy vlašské  kakao instantní  cukr moučkový

Pirohy posypeme podle chuti buď mákem, tvarohem, ořechy nebo kakaem. Posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie