RECEPTY

Bramborové Gnocchi alias noky

Bramborové Gnocchi alias noky

Není důležité pod jakým názvem je znáte, ale že Vám chutnají! ... a nebojíte se vyhrnout si rukávy a pustit se do jejich přípravy. Domácí jsou nejlepší!

recept,fotorecept,brambory,sýr Parmezán,Bramborové přílohy,Recepty italské kuchyně

Bramborové přílohy

Recepty italské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory500gramů
mouka polohrubá100gramů
sýr Parmezán50gramů
sůl2čajové lžičky
sůl-
vaječný žloutek1kus

 

Recept

1. 

brambory 500 gramů  sůl 1 čajová lžička

Brambory uvaříme ve slupce s lžičkou soli přibližně 25 min.

2. 

Po vychladnutí brambory zbavíme slupky a rozmačkáme na kaši.

3. 

vaječný žloutek 1 kus  sůl  mouka polohrubá 100 gramů  sýr Parmezán 50 gramů

Z bramborové kaše, vaječného žloutku, soli, mouky a nadrobno strouhaného parmazánu vypracujeme těsto.

4. 

Těsto vypracujeme na pomoučeném vále a vyválíme do úzkých válečků.

5. 

Válečky těsta nakrájíme na menší kousky. Těsto se dost lepí, proto vše lehce obalujeme moukou.

6. Tvarování noků

Z kousků těsta v dlaních vypracujeme kuličky, zploštíme je a palcem roztáhneme na vidličce.

7. 

Srolujeme směrem od sebe. Vytvoří se tvar mušle s žebrováním.

8. 

Připravené noky pomoučíme.

9. 

sůl 1 čajová lžička

Vložíme do vroucí osolené vody. Uvařené noky za pár minut vyplavou na hladinu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit