RECEPTY

Bramborová kyselá polévka

Bramborová kyselá polévka

Recept na přípravu klasické bílé bramborové kyselé polévky. Polévku uvaříte stejně jednoduše a rychle, jak ji vařila moje máma, babička, prababička i praprapra ...

recept,fotorecept,brambory,smetana kyselá (14-18% tuku),Zeleninové polévky

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory400gramů
mléko1litr
mouka hladká2polévkové lžíce
máslo50gramů
ocet2polévkové lžíce
paprika červená mletá1čajová lžička
smetana kyselá (14-18% tuku)200gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
voda1litr

 

Recept

1. 

brambory 400 gramů  voda 1 litr  sůl 1 čajová lžička

Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme na menší kostky a ve vodě se solí je uvaříme doměkka (cca 15 minut).

2. 

mléko ½ litru

Přidáme mléko a přivedeme do varu.

3. 

mléko ½ litru  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů  mouka hladká 2 polévkové lžíce  paprika červená mletá 1 čajová lžička

V mléce rozmícháme smetanu s mouku a mletou červenou papriku dohladka.

4. 

sůl  ocet 2 polévkové lžíce

Zavářku přilijeme k bramborovému základu a 3-4 minuty za stálého míchání převaříme. Podle chuti dosolíme a dochutíme octem. Octem dochucujeme tak, že ho přidáváme do polévky po polévkových lžičkách a ochutnáváme. Nikdy nelejeme ocet přímo z láhve.

5. 

máslo 50 gramů

Po odstavení polévky ze sporáku přidáme máslo a do rozpuštění másla polévku promícháváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie