RECEPTY

Bobová polévka se slaninou

Bobová polévka se slaninou

Sytá polévka z málo známé zdravé luštěniny. V minulosti se tato luštěnina často vyskytovala v jídelníčku našich předků. Dnes má mnoho odrůd a s oblibou ji vaří v německy mluvících zemích, kde ji nazývají "Dicke Bohnen" - "Silná fazole".

recept,fotorecept,bob sušený,rajčata sterilizované,smetana sladká na vaření,šunka schwarzwaldská,Luštěninové polévky

Luštěninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

bob sušený350gramů
bobkový list3kusy
cibule100gramů
mouka hladká1polévková lžíce
rajčata sterilizované300gramů
slanina uzená60gramů
smetana sladká na vaření200mililitrů
sůl1čajová lžička
sůl-
těstoviny-Nudle krátké150gramů
voda2litry
voda-
vývar zeleninový1litr
šunka schwarzwaldská200gramů

 

Recept

1. 

bob sušený 350 gramů  voda 1 litr

Sušené boby přebereme a na 12 hodin (přes noc) namočíme do studené vody.

2. 

voda 1 litr  sůl 1 čajová lžička  bobkový list 3 kusy

Druhý den vodu vodu slijeme, boby propláchneme a zalijeme čerstvou vodou. Přidáme sůl, bobkový list a boby uvaříme doměkka (45 minut).

3. 

slanina uzená 60 gramů  cibule 100 gramů  těstoviny-Nudle krátké 150 gramů  voda  sůl

Během vaření bobů si na pánvi osmahneme tence nakrájenou slaninu s nadrobno nakrájenou cibulí. Ve druhém hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny.

4. 

rajčata sterilizované 300 gramů

Rajčata z konzervy nakrájíme na malé kousky a spolu s protlakem, ve kterém byly sterilovány, je přidáme ke slanině s cibulí.

5. 

Těstoviny scedíme, přidáme je k bobům spolu s obsahem pánve.

6. 

vývar zeleninový 1 litr

Přilijeme zeleninový vývar z bujónu bez ochucovadel (2 kostky bujónu Natur zeleninový na 1 litr vody) a polévku přivedeme do varu.

7. 

mouka hladká 1 polévková lžíce  smetana sladká na vaření 200 mililitrů

Nakonec vmícháme mouku rozmíchanou ve smetaně, převaříme.

8. 

šunka schwarzwaldská 200 gramů

Natenko nakrájenou uzenou slaninu (šunku) opečeme dokřupava (na jednu porci použijeme 3 plátky).

9. 

Slaninu pokrájíme ...

10. 

... a nasypeme ji na povrch polévky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie