Asijská kuřecí prsa
Podáváme s vařenými bramborami nebo rýží, podle chuti i s čerstvým zeleninovým salátem.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,Kuřecí maso,Čínská kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Čínská kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 2 | kusy | |
kuřecí prsa | 600 | gramů | |
olej slunečnicový | 30 | mililitrů | |
sójová omáčka | 4 | polévkové lžíce | |
voda | 450 | mililitrů | |
zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) | 350 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky | |
škrob kukuřičný | 2 | čajové lžičky |
Recept
1.
olej slunečnicový 30 mililitrů • cibule 2 kusy • česnek 3 stroužky
Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme. Osmahneme na oleji.
2.
kuřecí prsa 600 gramů • sójová omáčka 4 polévkové lžíce • voda 200 mililitrů
Maso omyjeme, nakrájíme na středně velké kousky, zalijeme sójovou omáčkou a promícháme. Takto připravené přidáme k cibuli s česnekem. Když se maso zatáhne podlijeme ho trochou vody a dusíme pod pokličkou 25 minut.
3.
zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) 350 gramů
Přidáme mrazenou asijskou zeleninu a vše spolu ještě 5-10 minut povaříme.
4.
škrob kukuřičný 2 čajové lžičky • voda 250 mililitrů
Nakonec přilijeme ve vodě rozmíchaný kukuřičný škrob a pokrm jemně zahustíme.
Dobrou chuť!