RECEPTY

Žemlovka z domácí pekárny

Žemlovka z domácí pekárny

Jednoduchá příprava výborné žemlovky s použitím domácí pekárny.

recept,fotorecept,pečivo bílé ,jablka,rozinky,skořice mletá,Sladká jídla,Recepty pro domácí pekárny

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový120gramů
cukr vanilkový1balení
jablka500gramů
mléko150mililitrů
máslo-
pečivo bílé 6
rozinky100gramů
skořice mletá2čajové lžičky
vejce slepičí4kusy

 

Recept

1. 

pečivo bílé  6 ks  cukr krystalový 120 gramů  jablka 500 gramů  rozinky 100 gramů  mléko 150 mililitrů  vejce slepičí 4 kusy  cukr vanilkový 1 balení  skořice mletá 2 čajové lžičky

Starší pečivo nakrájíme na kostičky, posypeme krystalovým cukrem. Jablka očistíme, nastrouháme, přidáme k pečivu spolu s předem namočenými a před přidáním scezenými rozinkami. Vše spolu řádně promícháme. V mléce rozmícháme vejce, vanilkový cukr a skořici.

2. 

máslo

Nádobu na pečení chleba si vymažeme máslem a vyndáme z ní lopatku na hnětení. Směs vložíme do nádoby a přitlačíme. Zalijeme mléčným nálevem a propícháme špejlí, aby se mléko snadněji vstřebalo do rohlíků.

3. 

Nádobu vložíme do pekárny a nastavíme program: Pečení. Po skončení programu upečenou žemlovku vyklopíme. Podáváme teplou, případně můžeme podávat i vychlazenou na pokojovou teplotu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie