RECEPTY

Zelno-rajčatová polévka

Zelno-rajčatová polévka

Chutná hustá polévka, plná zdravé zeleniny, kterou mají v oblibě nejen děti, ale i dospělí.

recept,fotorecept,zelí bílé,rajský protlak,rajčata sterilizované,Zeleninové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory500gramů
cibule70gramů
cukr krystalový2polévkové lžíce
kmín drcený1čajová lžička
ocet-
rajský protlak500gramů
rajčata sterilizované400gramů
slanina oravská70gramů
sůl1čajová lžička
voda1250mililitrů
zelí bílé500gramů

 

Recept

1. 

slanina oravská 70 gramů  cibule 70 gramů

Slaninu pokrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na slanině ji krátce opečeme.

2. 

zelí bílé 500 gramů

Zelí nakrájíme a nasekáme nožem na malé kousky.

3. 

cukr krystalový 2 polévkové lžíce  sůl 1 čajová lžička  kmín drcený 1 čajová lžička

Přidáme ho do hrnce, přisypeme cukr, osolíme, posypeme kmínem a promícháme. Zakryjeme a 10 minut podusíme.

4. 

brambory 500 gramů

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky.

5. 

voda 1250 mililitrů

Přidáme je k zelí, promícháme a zalijeme vodou. Přivedeme do varu a vaříme 20 minut pod pokličkou.

6. 

rajčata sterilizované 400 gramů

Rajčata z konzervy nakrájíme nadrobno.

7. 

rajský protlak 500 gramů  ocet

Do zelí přilijeme rajčatový protlak, přidáme rajčata, vše spolu promícháme a provaříme. Podle chuti můžeme přidat lžíci octu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie