RECEPTY

Zelné placky

Zelné placky

Výborný recept na bramborové placky s kysaným zelím.

recept,fotorecept,brambory,zelí kvašené,česnek,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brambory1.7kilogram
majoránka2čajové lžičky
mléko150mililitrů
mouka hladká100gramů
olej fritovací-
strouhanka80gramů
sůl1čajová lžička
zelí kvašené800gramů
česnek6stroužků

 

Recept

1. Příprava těsta

brambory 1.7 kilogram  zelí kvašené 800 gramů

Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme. Přidáme nakrájené kysané zelí.

2. 

mléko 150 mililitrů  česnek 6 stroužků  sůl 1 čajová lžička  majoránka 2 čajové lžičky  mouka hladká 100 gramů  strouhanka 80 gramů

Přidáme vejce, mléko, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, hladkou mouku a strouhanku dle potřeby (pokud bude směs na placky velmi řídká). Vše spolu promícháme, pokud jsme použili strouhanku, těsto necháme chvíli odstát.

3. Smažíme

olej fritovací

Na pánvi rozehřejeme olej (můžeme použít i klasické sádlo), těsto po lžících klademe do oleje a tvarujeme placičky, které z obou stran upečeme. Na jednu placku použijeme přibližně tři polévkové lžíce směsi.

4. 

Podáváme jako samostatný chod nebo jako přílohu k masovému či zeleninovému soté.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit