RECEPTY

Zelná tukožroutská polévka

Zelná tukožroutská polévka

Magická polévka, která odlehčí vaše tělo po dnech hodování. Je sice hlavní součástí tzv. Zelné diety, ale i 1 - 2 dny její konzumace dokáží udělat své.

recept,fotorecept,zelí bílé,Zeleninové polévky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

celer150gramů
cibule500gramů
koření kari-
paprika100gramů
pepř chilli-
pepř černý mletý-
rajčata sterilizované400gramů
voda3.5litru
zelí bílé1500gramů

 

Recept

1. Příprava zeleniny

zelí bílé 1500 gramů  cibule 500 gramů  paprika 100 gramů  celer 150 gramů

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. K základním surovinám můžeme přidat i mrkev, petržel a česnek.

2. 

voda 3.5 litru  rajčata sterilizované 400 gramů  pepř černý mletý  pepř chilli  koření kari

Zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme konzervu kompotovaných rajčat. Vše spolu vaříme po uvedení do varu 25 minut. Polévka by se neměla solit, ale můžeme do ní přidat podle chuti koření.

3. Podáváme

Polévku podáváme vždy, když máme hlad. Několikrát za den. Důležité je při její konzumaci pít hodně tekutin, protože má močopudné účinky. Její jedno až dvoudenní konzumace je vhodným startem i v případě rozhodnutí se držet dietního programu . První den konzumace k ní můžeme jíst i ovoce, kromě banánů a melounů. Druhý den si můžeme přidat i čerstvou zeleninu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit