Zelná sekaná
Jemná zeleninová sekaná s příchutí sýra a slaniny. Podáváme s bramborovým pyré.
recept,fotorecept,cibule,zelí bílé,sýr polotvrdý uzený,slanina prorostlá,Vepřové maso,Sezónní recepty
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
rohlík bílý | 3 | kusy | |
slanina prorostlá | 150 | gramů | |
strouhanka | - | ||
sádlo | - | ||
sýr cottage cheese | 50 | gramů | |
sýr polotvrdý uzený | 100 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
voda | 50 | mililitrů | |
zelí bílé | 500 | gramů | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
cibule 150 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji.
2.
zelí bílé 500 gramů • sůl ½ čajové lžičky • voda 50 mililitrů
Zelí také nadrobno pokrájíme, přidáme ho k cibuli, osolíme, podlijeme vodou a 20 minut, za občasného promíchávání, podusíme.
3.
rohlík bílý 3 kusy • petrželová nať
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme je do hlubší mísy a smícháme je s nakrájenou natí.
4.
vejce slepičí 3 kusy • sýr cottage cheese 50 gramů • sýr polotvrdý uzený 100 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky • česnek 2 stroužky
Vajíčka rozšleháme a vmícháme do nich čerstvý a i nastrouhaný uzený sýr. Přimícháme sůl, pepř, kmín a prolisovaný česnek.
6.
Do mísy s rohlíky přidáme vychlazené zelí a vše zamícháme spolu i s vajíčky se sýry. Formu na srnčí hřbet vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Připravenou směs do formy vložíme a utlačíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 60 minut.
7.
Po upečení necháme sekanou ve formě částečně vychladnout a opatrně ji vyklopíme.
Dobrou chuť!