Zeleninové rizoto
Jednoduchý recept na lahůdku vhodnou i pro vegetariány.
recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,kukuřice,mrkev,sýr Parmezán,Rizoto,Bezlepkové
Rizoto
Ingredience
Ingredience
bujón zeleninový | 30 | gramů | |
cibule | 300 | gramů | |
kukuřice | 200 | gramů | |
mrkev | 200 | gramů | |
máslo | 100 | gramů | |
olej olivový | 4 | polévkové lžíce | |
rýže kulatozrnná | 500 | gramů | |
sýr Parmezán | 100 | gramů | |
voda | 1.5 | litru |
Recept
1.
olej olivový 4 polévkové lžíce • cibule 300 gramů
Nakrájíme nadrobno dvě středně velké cibule a osmažíme je do sklovita na olivovém oleji.
3.
voda 1.5 litru • bujón zeleninový 30 gramů • kukuřice 200 gramů • mrkev 200 gramů
Přidáme asi půl litru vody a dvě kostky zeleninového bujónu (v ideálním případě použijeme vývar místo bujónu), kukuřici a mrkvičky. Průběžně přidáváme vodu podle potřeby a vaříme dokud se rýže neuvaří.
4.
sýr Parmezán 100 gramů • máslo 100 gramů
Přidáme nastrouhaný parmezán a kousek másla. Promícháváme dokud se nerozpustí a nevytvoří se krémová konzistence.
Dobrou chuť!