Zeleninová polévka s použitím vývaru z parního hrnce
Výborná zeleninová polévka z vývaru, který vznikne v odkapávací nádobě parního hrnce
recept,fotorecept,vývar zeleninový,zelenina zmrazená (jarní polévková směs),Zeleninové polévky,Recepty pro parní hrnec,Bezlaktózové
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
pšeničná krupice | 2 | polévkové lžíce | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | ½ | litru | |
vývar zeleninový | 500 | mililitrů | |
zelenina zmrazená (jarní polévková směs) | 200 | gramů |
Recept
1.
vývar zeleninový 500 mililitrů • voda ½ litru • zelenina zmrazená (jarní polévková směs) 200 gramů
Na polévku použijeme vývar, který nám vznikl během paření masa nebo zeleniny v parním hrnci. Do hrnce vložíme zeleninu, zalijeme vývarem a vodou. Nepřichucujeme, vývar si po dobu paření stáhl všechny příchutě z potravin, které jsme pařili. Vaříme 10 minut.
2.
vejce slepičí 1 kus • pšeničná krupice 2 polévkové lžíce
Rozbijeme vajíčko do misky a pomalu do něj přidáváme dětskou krupici za stálého míchání vidličkou. Vznikne polotekuté krupicové těsto, které po chvilce odstavení zhoustne. Do polévky protlačíme halušky, necháme 2 minuty přejít varem.
Dobrou chuť!