Zeleninová polévka
Jemně nasládlá máslová polévka s jarní kedlubnou, mrkvičkou, hráškem, ranými brambůrkami ... Chutná nejen všem dětem, ale i všem dospělým.
recept,fotorecept,kedluben,mrkev,hrášek,brambory nové,Zeleninové polévky,Recepty na jídla pro děti
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky Recepty na jídla pro děti Sezona - Nové brambory Sezona - kedlubna Sezona - Mrkev Sezona - hrášek
Ingredience
Ingredience
brambory nové | 200 | gramů | |
hrášek | 100 | gramů | |
kedluben | 200 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
mrkev | 200 | gramů | |
máslo | 30 | gramů | |
pšeničná krupice | 40 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl zeleninová Natur | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | 2 | litry |
Recept
1.
kedluben 200 gramů • mrkev 200 gramů
Kedlubnu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Mrkev očistíme, polovinu nakrájíme na kolečka, polovinu nastrouháme jako kedlubnu.
4.
brambory nové 200 gramů • voda 2 litry • kmín drcený ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme je k zelenině a přisypeme kmín. Přilijeme horkou vodu. Pro starší děti a dospělé přisypeme sůl. Vaříme 15 minut - do změknutí zeleniny.
5.
vejce slepičí 2 kusy • pšeničná krupice 40 gramů
Vajíčko smícháme s dětskou krupicí. Těstíčko necháme chvíli odstát a pak ho přes sítko na halušky protlačíme do polévky.
6.
Polévku vaříme než noky vyplavou na povrch.
Dobrou chuť!