RECEPTY

Zavařujeme pikantní okurky

Zavařujeme pikantní okurky

Pikantní okurky ve sladkokyselém nálevu. Z uvedeného množství 5-8 cm okurek zavaříme 7 kusů 0,7 l zavařovacích sklenic.

recept,fotorecept,okurka nakládačka,kopr,paprika - beraní rohy,Zavařeniny,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zavařeniny

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový200gramů
kopr-
nakládač na zeleninu100gramů
ocet½litru
okurka nakládačka3kilogramy
paprika - beraní rohy100gramů
voda1.75litru

 

Recept

1. 

voda 1.75 litru  nakládač na zeleninu 100 gramů  cukr krystalový 200 gramů  ocet ½ litru

V hrnci přivedeme k varu vodu, nakladač, cukr, ocet a 5 minut povaříme. Nálev necháme vychladnout.

2. 

okurka nakládačka 3 kilogramy

Okurky pod tekoucí vodou dobře omyjeme.

3. 

kopr  paprika - beraní rohy 100 gramů

Připravíme si a umyjeme menší snítky kopru a beraní rohy. Beraní rohy nakrájíme na asi 0,5 cm široká kolečka.

4. 

Do čistých zavařovacích sklenic ukládáme co nejtěsněji okurky, které prokládáme kolečky pikantních beraních rohů. Na spodek sklenice ukládáme delší okurky, nahoru kratší.

5. 

Okurky ve sklenicích zalijeme pomocí naběračky vychlazeným nálevem. Nálev nalijeme asi 1 cm pod okraj zavařovací sklenice.

6. 

Sklenice uzavřeme čistými zavařovací víčky (podle druhu sklenice) ...

7. 

... podle potřeby přejedeme po okraji víčka tupou stranou příborového nože.

8. 

Sterilujeme v zavařovacím hrnci při teplotě 90 °C 5 minut. Horké sklenice opatrně z hrnce vyjmeme, zabalíme do deky a necháme v dece vychladnout.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie