RECEPTY

Zapečený květák

Zapečený květák

Jednoduchý ale velmi chutný recept na květák zapečený s bešamelovou omáčkou a sýrem na povrchu.

recept,fotorecept,květák,sýr Gouda,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

květák600gramů
mléko500mililitrů
mouka hladká50gramů
muškátový ořech mletý1špetka
máslo50gramů
olej řepkový1čajová lžička
pepř bílý mletý1špetka
sýr Gouda100gramů
sůl1čajová lžička

 

Recept

1. 

květák 600 gramů  sůl ½ čajové lžičky

Květák rozdělíme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě.

2. 

Uvařený květák necháme okapat a vychladnout.

3. 

máslo 50 gramů

V hrnci si rozpustíme máslo.

4. 

mouka hladká 50 gramů  sůl ½ čajové lžičky  pepř bílý mletý 1 špetka  muškátový ořech mletý 1 špetka

Přimícháme mouku a mícháme, dokud nevznikne hladká hustá kaše. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

5. 

mléko 500 mililitrů

Postupně přimícháváme po troškách mléko.

6. 

olej řepkový 1 čajová lžička

Kousky květáku rozložíme na vymazaném pekáči.

7. 

Vše rovnoměrně zalijeme připraveným bešamelem.

8. 

sýr Gouda 100 gramů

Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem.

9. 

Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie