Zapečený květák
Jednoduchý ale velmi chutný recept na květák zapečený s bešamelovou omáčkou a sýrem na povrchu.
recept,fotorecept,květák,sýr Gouda,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
květák | 600 | gramů | |
mléko | 500 | mililitrů | |
mouka hladká | 50 | gramů | |
muškátový ořech mletý | 1 | špetka | |
máslo | 50 | gramů | |
olej řepkový | 1 | čajová lžička | |
pepř bílý mletý | 1 | špetka | |
sýr Gouda | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
květák 600 gramů • sůl ½ čajové lžičky
Květák rozdělíme na růžičky a povaříme 5 minut v osolené vodě.
2.
Uvařený květák necháme okapat a vychladnout.
4.
mouka hladká 50 gramů • sůl ½ čajové lžičky • pepř bílý mletý 1 špetka • muškátový ořech mletý 1 špetka
Přimícháme mouku a mícháme, dokud nevznikne hladká hustá kaše. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
7.
Vše rovnoměrně zalijeme připraveným bešamelem.
9.
Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!