RECEPTY

Zapečená cuketa s parmezánem

Zapečená cuketa s parmezánem

Jednoduchý recept na přípravu cuketového nákypu s parmezánem.

recept,fotorecept,cuketa,sýr Parmezán,Bezmasá jídla,Recepty na jídla pro děti

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cuketa500gramů
mléko1decilitr
mouka polohrubá1polévková lžíce
olej olivový1polévková lžíce
pepř bílý mletý¼čajové lžičky
sýr Parmezán60gramů
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí3kusy
česnek1stroužek

 

Recept

1. 

cuketa 500 gramů  sůl ½ čajové lžičky

Cuketu nastrouháme najemno, mírně posolíme, promícháme a asi za 20 minut necháme odtéct co nejvíce vody.

2. 

sýr Parmezán 60 gramů

Sýr také nastrouháme najemno a přimícháme k cuketě.

3. 

vejce slepičí 3 kusy  mléko 1 decilitr  česnek 1 stroužek  pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky

Vmícháme vejce s mlékem, rozdrceným česnekem a pepřem.

4. 

olej olivový 1 polévková lžíce  mouka polohrubá 1 polévková lžíce

Zapékací formu vymažeme a vysypeme moukou.

5. 

Směs vylijeme do formy.

6. 

Pečeme 45 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie