Žampionovo-masová sekaná s hráškem a kukuřicí
Sekaná z mletého masa se žampiony a zeleninou. Podáváme jako samostatný pokrm, nebo s bramborovým pyré.
recept,fotorecept,žampiony,hrášek mražený,kukuřice mražená,vepřové mleté maso,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
hrášek mražený | 250 | gramů | |
kukuřice mražená | 250 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
olej olivový | - | ||
strouhanka | 3 | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřové mleté maso | 500 | gramů | |
vločky ovesné | 50 | gramů | |
česnek | 3 | stroužky | |
žampiony | 250 | gramů |
Recept
1.
vločky ovesné 50 gramů • mléko 100 mililitrů • žampiony 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • hrášek mražený 250 gramů • sůl • česnek 3 stroužky • kukuřice mražená 250 gramů • vepřové mleté maso 500 gramů
Do větší mísy nasypeme ovesné vločky a zalijeme je mlékem, necháme chvíli odstát. Žampiony omyjeme a nakrájíme. K vločkám přidáme vajíčka, kukuřici, hrášek, sůl, prolisovaný česnek, mleté maso a vše dobře promícháme.
2.
olej olivový • strouhanka 3 polévkové lžíce
Hluboký pekáč si vylijeme olivovým olejem a vysypeme strouhankou. Přebytečnou strouhanku, která se neuchytila na dně a stěnách pekáče sesypeme do sekané. Nakonec zlehka vmícháme žampiony. Směsí naplníme pekáč a v rozehřáté troubě na středním stupni pečeme.
3.
Po uplynutí 50 minut zvýšíme teplotu v troubě a sekanou 5 minut zapečeme. Po vyjmutí z trouby ji přikryjeme alobalem.
Dobrou chuť!