RECEPTY

Žampionové rizoto

Žampionové rizoto

Jednoduchý, odlehčující, bezmasý oběd či večeře. Při servírování posypeme rizoto strouhaným sýrem.

recept,fotorecept,žampiony,rýže kulatozrnná,Rizoto,Bezlepkové,Bezlaktózové

Rizoto

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule150gramů
mrkev150gramů
olej olivový30mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
rýže kulatozrnná300gramů
sůl1čajová lžička
voda350mililitrů
žampiony500gramů

 

Recept

1. 

cibule 150 gramů  olej olivový 30 mililitrů

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

2. 

mrkev 150 gramů

Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme. Přidáme k cibuli a opečeme.

3. 

žampiony 500 gramů

Žampiony omyjeme, nakrájíme, přidáme k cibuli s mrkví a 5 minut spolu orestujeme.

4. 

rýže kulatozrnná 300 gramů  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Přisypeme omytou, scezenou rýži, přidáme sůl a pepř.

5. 

voda 350 mililitrů

Zalijeme vařící vodou a promícháme.

6. 

Dusíme pod pokličkou za občasného promíchání asi 25 minut. Podle potřeby můžeme dolít ještě trochu vody.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie