RECEPTY

Žampionová krémová polévka

Žampionová krémová polévka

Na tuto polévku vám budou stačit nožičky ze žampionů. Kloboučky použijte na jiný pokrm z těchto chutných hub.

recept,fotorecept,smetana sladká na vaření,mléko,žampiony nožičky,Houbové polévky

Houbové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule80gramů
kmín mletá½čajové lžičky
mléko250mililitrů
mouka hladká1polévková lžíce
olej olivový2polévkové lžíce
petrželová nať-
pšeničná krupice3polévkové lžíce
smetana sladká na vaření250mililitrů
sůl-
vejce slepičí1kus
voda500mililitrů
žampiony nožičky500gramů

 

Recept

1. 

žampiony nožičky 500 gramů

Žampiony očistíme a omyjeme. Kloboučky, které podle potřeby můžeme také použít do polévky, oddělíme od nožiček.

2. 

olej olivový 2 polévkové lžíce  cibule 80 gramů  voda 500 mililitrů  sůl  kmín mletá ½ čajové lžičky

Cibuli očistíme, nakrájíme a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené žampionové nožičky. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme cca 15 minut pod pokličkou.

3. 

Obsah hrnce důkladně rozmixujeme ponorným mixérem.

4. 

smetana sladká na vaření 250 mililitrů  mléko 250 mililitrů  mouka hladká 1 polévková lžíce

Ve smetaně a mléce rozmícháme hladkou mouku. Přilijeme k rozmixovaným žampionům a převaříme.

5. 

vejce slepičí 1 kus  pšeničná krupice 3 polévkové lžíce

Z vajíčka a krupice vymícháme těsto na noky, které necháme chvíli odstát - krupice nabobtná. Noky protlačíme do vařící polévky, a povaříme než vyplavou na povrch.

6. 

petrželová nať

Servírujeme s petrželkou na povrchu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit