RECEPTY

Vepřový wok s tofu

Vepřový wok s tofu

Pestrý wok z asijské kuchyně. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.

recept,fotorecept,vepřová kýta,fazole Mungo,tofu bílé,Vepřové maso,Čínská kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Čínská kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

chilli pikantní omáčka-
cibule červená80gramů
fazole Mungo200gramů
olej slunečnicový3polévkové lžíce
paprika červená mletá2čajové lžičky
sójová omáčka-
sůl½čajové lžičky
tofu bílé180gramů
vepřová kýta200gramů
voda300mililitrů
voda-
zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs)350gramů
škrob kukuřičný15gramů

 

Recept

1. 

cibule červená 80 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce  vepřová kýta 200 gramů

Cibuli očistíme, nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme maso nakrájené na proužky.

2. 

paprika červená mletá 2 čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky  fazole Mungo 200 gramů  voda

Po zatažení masa přidáme papriku, sůl a přilijeme vodu (400 ml). Dusíme pod pokličkou 30 minut. Fazole doměkka uvaříme v jemně osolené vodě.

3. 

zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) 350 gramů

Do dušeného masa přidáme zeleninu a promícháme.

4. 

tofu bílé 180 gramů

Vzápětí přimícháme nakrájené tofu a fazole. Namísto fazolí Mungo můžeme použít i jiné uvařené fazole. Obsah woku krátce převaříme - 5 minut podusíme.

5. 

voda 300 mililitrů  škrob kukuřičný 15 gramů  sójová omáčka  chilli pikantní omáčka

Ve vodě rozmícháme škrobovou moučku a pokrm zahustíme. Podle chuti přidáme sójovou omáčku a chilli omáčku.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie