Vepřový wok s tofu
Pestrý wok z asijské kuchyně. Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi.
recept,fotorecept,vepřová kýta,fazole Mungo,tofu bílé,Vepřové maso,Čínská kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Čínská kuchyně
Ingredience
Ingredience
chilli pikantní omáčka | - | ||
cibule červená | 80 | gramů | |
fazole Mungo | 200 | gramů | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
sójová omáčka | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
tofu bílé | 180 | gramů | |
vepřová kýta | 200 | gramů | |
voda | 300 | mililitrů | |
voda | - | ||
zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) | 350 | gramů | |
škrob kukuřičný | 15 | gramů |
Recept
1.
cibule červená 80 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce • vepřová kýta 200 gramů
Cibuli očistíme, nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme maso nakrájené na proužky.
2.
paprika červená mletá 2 čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky • fazole Mungo 200 gramů • voda
Po zatažení masa přidáme papriku, sůl a přilijeme vodu (400 ml). Dusíme pod pokličkou 30 minut. Fazole doměkka uvaříme v jemně osolené vodě.
3.
zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) 350 gramů
Do dušeného masa přidáme zeleninu a promícháme.
4.
tofu bílé 180 gramů
Vzápětí přimícháme nakrájené tofu a fazole. Namísto fazolí Mungo můžeme použít i jiné uvařené fazole. Obsah woku krátce převaříme - 5 minut podusíme.
5.
voda 300 mililitrů • škrob kukuřičný 15 gramů • sójová omáčka • chilli pikantní omáčka
Ve vodě rozmícháme škrobovou moučku a pokrm zahustíme. Podle chuti přidáme sójovou omáčku a chilli omáčku.
Dobrou chuť!