Vepřové závitky se sušenými meruňkami
Pikantní vepřové maso se svěží chutí sladkokyselých sušených meruněk.
recept,fotorecept,vepřové karé,sošené meruňky,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
hořčice plnotučná | 6 | čajových lžiček | |
olej slunečnicový | 40 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sošené meruňky | 200 | gramů | |
sůl | ¾ | čajové lžičky | |
vepřové karé | 600 | gramů | |
voda | 200 | mililitrů |
Recept
2.
Řízky, nejlépe v mikrotenovém sáčku, naklepeme z obou stran.
3.
sůl ¾ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 1 čajová lžička • hořčice plnotučná 6 čajových lžiček
Naklepané řízky rozložíme na desku, každý posolíme, posypeme paprikou, pepřem a potřeme hořčicí.
4.
sošené meruňky 200 gramů
Na maso poklademe meruňky a přeložením po délce je uzavřeme do kapsy. Závitky spojíme kuchyňskou jehlou, nebo je svážeme nití.
6.
voda 200 mililitrů
Maso vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, zakryjeme a 35 minut pečeme při 200 °C. Pak odkryjeme a necháme 15 minut zapéct. Podáváme s bramborovou kaší.
Dobrou chuť!