RECEPTY

Vepřové maso na houbách

Vepřové maso na houbách

Recept na přípravu dušeného vepřového masa na čerstvých žampionech. Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborová kaše.

recept,fotorecept,vepřové karé,žampiony,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Vepřové maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule1kus
hořčice plnotučná-
kmín drcený1špetka
koření nové-
mouka hladká3polévkové lžíce
paprika červená mletá-
pepř černý mletý-
slanina oravská100gramů
sůl-
vepřové karé450gramů
voda-
žampiony280gramů

 

Recept

1. 

vepřové karé 450 gramů  sůl  pepř černý mletý  paprika červená mletá  hořčice plnotučná

Vepřové karé upravíme na tenké řízky. Osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a potřeme hořčicí.

2. 

Maso zprudka osmahneme na troše oleje z obou stran.

3. 

cibule 1 kus  žampiony 280 gramů  slanina oravská 100 gramů

Na pánvi osmahneme nadrobno pokrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Po zesklovatění cibule přidáme na tenké plátky pokrájené žampiony, které chvíli opékáme.

4. 

kmín drcený 1 špetka  voda  koření nové  mouka hladká 3 polévkové lžíce

Následně přidáme k osmahnutému masu. Podlijeme vodou tak, aby maso bylo pod hladinou, přidáme kmín a přikryté dusíme dokud maso není měkké. Před dovařením zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a povaříme dalších 10 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit