RECEPTY

Vepřové koleno pečené

Vepřové koleno pečené

Mimořádná pochoutka pro klasiky :) plná kolagenu.

recept,fotorecept,vepřové koleno,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

kečup ostrý6polévkových lžic
koření grilovací2čajové lžičky
med2čajové lžičky
paprika červená mletá2čajové lžičky
sůl2čajové lžičky
vepřové koleno5
česnek8

 

Recept

1. Příprava

vepřové koleno 5 ks

Vepřové kolena omyjeme a podle potřeby jemně nožem oškrábeme po povrchu kůže, případné větší nedostatky - více chlupů na kůži, můžeme tuto část nožem odříznout v tenké vrstvě.

2. Vaření kolen

Kolena vložíme do studené vody, přidáme sůl a vaříme cca 2 hodiny. Při použití tlakového hrnce vaříme 40 minut.

3. Vykostění

Kolena vyndáme z hrnce, necháme půl hodiny vychladnout a opatrně je vykostíme.

4. Marináda

med 2 čajové lžičky  kečup ostrý 6 polévkových lžic  koření grilovací 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  česnek 8 s  sůl 2 čajové lžičky

Kolena poklademe na pekáč a potřeme marinádou. Marinádu vytvoříme smícháním uvedených surovin. Podlijeme vývarem a necháme kolena odpočívat v chladu do druhého dne.

5. Pečení

Druhý den cca hodinu před podáváním, odkryté prudce 45 minut zapečeme na nejvyšším stupni v troubě. Podle potřeby ještě podlijeme vývarem.

6. Podáváme

Podáváme s čerstvým chlebem, feferonkami, kyselými okurkami, hořčicí a křenem. Dobrou chuť!

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie