Vepřová játra na šťávě
recept,fotorecept,cibule,vepřová játra,Vepřové maso,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 | gramů | |
hořčice plnotučná | 1 | polévková lžíce | |
majoránka | 1 | čajová lžička | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ½ | ||
sádlo | 30 | gramů | |
sůl | - | ||
vepřová játra | 600 | gramů | |
voda | 400 | mililitrů | |
škrob kukuřičný | 30 | gramů |
Recept
2.
Ostrým nožem vypreparujeme začátek blány - kanálek v játrech. Prsty kanálky postupně vytahujeme.
3.
Po povytažení všech kanálků nám zůstanou játra z jedné strany jakoby rozbitá. Nakrájíme je na plátky. Pokud v játrech kanálky necháme, musíme počítat s tím, že ty se neudusí a zůstanou v játrech tvrdé.
4. Dušení
sádlo 30 gramů • cibule 150 gramů
Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a na rozpuštěném sádle ji osmahneme dosklovita. Přidáme játra, promícháváme než zešednou.
5.
hořčice plnotučná 1 polévková lžíce • pepř černý mletý ½ čl • majoránka 1 čajová lžička • paprika červená mletá 2 čajové lžičky
Přidáme hořčici, přisypeme pepř, majoránku, papriku, promícháme...
7.
voda 200 mililitrů • škrob kukuřičný 30 gramů
Ve vodě rozmícháme škrobovou moučku a pokrm zahustíme.
Dobrou chuť!