RECEPTY

Vepřová játra na cibulce

Vepřová játra na cibulce

Vynikající lahůdka z klasické kuchyně, která v záplavě moderních receptů a různých "proti" vypadla z jídelníčků.

recept,fotorecept,vepřová játra,cibule,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cibule4kusy
paprika červená mletá1čajová lžička
vepřová játra400gramů
voda4polévkové lžíce

 

Recept

1. 

vepřová játra 400 gramů

Čerstvé játra omyjeme a odstraníme z nich jemným naříznutím a vytažením případné tužší části - blány a kanálky. Nakrájíme je na plátky a nudličky cca 0,5 cm tlusté.

2. 

cibule 4 kusy

Větší cibule očistíme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na tenké měsíčky. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli a chvíli osmahneme.

3. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  voda 4 polévkové lžíce

Do zpěněné cibule přidáme játra, vícekrát promícháme, než se játra zbarví dobělava. Přisypeme papriku a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme 10 minut. Potom odkryjeme a 5 minut za stálého promíchávání dovaříme.

4. 

Pozor! Játra při přípravě nesolíme, protože by ztvrdla. Až při podávání si každý konzumující dosolí pokrm podle chuti. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Můžeme je servírovat i s vařenými bramborami.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie