RECEPTY

Vepřová cikánská

Vepřová cikánská

Jednoduchá a rychlá příprava pochoutky z jarmarků, hodů a vinobraní. Můžeme ji připravit i z kuřecího masa, takto je vhodnější pro děti.

recept,fotorecept,vepřová krkovice,cibule,Vepřové maso,Sezónní recepty

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule400gramů
houska6
hořčice plnotučná0
olej slunečnicový50mililitrů
paprika červená mletá-
pepř černý mletý-
sůl-
vepřová krkovice800gramů

 

Recept

1. Příprava masa

vepřová krkovice 800 gramů  sůl  hořčice plnotučná  paprika červená mletá  pepř černý mletý

Vepřovou krkovičku vykostíme a nakrájíme na 6 řízků. Vyklepeme na tenko. Rozložíme na prkénko posolíme, potřeme hořčicí, posypeme mletou červenou paprikou a kořením.

2. Příprava cibule

cibule 400 gramů

Maso naskládáme na sebe a připravíme si cibuli. Očistíme ji a nakrájíme na měsíčky.

3. Pečeme maso

olej slunečnicový 50 mililitrů

Na pánev dáme trochu oleje a do rozehřátého vložíme maso. Zakryjeme pokličkou a 4 minuty podusíme.

4. 

Odkryjeme, maso obrátíme a opečeme z druhé strany 4 minuty odkryté.

5. Pečeme cibuli

Maso z pánve vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve s výpekem vložíme cibuli, promícháme a za občasného míchání ji pod pokličkou podusíme 4 minuty.

6. 

houska 6 ks  hořčice plnotučná

Velké housky překrojíme a potřeme jednu polovinu hořčicí podle chuti.

7. 

Na hořčici položíme teplé maso.

8. 

Na maso rozložíme osmaženou cibuli. Zakryjeme druhou polovinou prokrojené housky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie