RECEPTY

Velikonoční preclíky

Velikonoční preclíky

recept,fotorecept,droždí čerstvé,mouka hladká,mouka hladká,Slané chuťovky,Velikonoční recepty

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
droždí čerstvé42gramů
kmín drcený-
mléko450mililitrů
mouka hladká750gramů
mák-
semínka sezamová-
sůl1čajová lžička
sůl-
tuk ztužený - margarín180gramů
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. Příprava těsta

mléko 450 mililitrů  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička  mouka hladká 750 gramů  sůl 1 čajová lžička  vejce slepičí 1 kus  tuk ztužený - margarín 180 gramů

Mléko mírně zahřejeme, přilijeme ho k droždí, přidáme 1 čajovou lžičku cukru a 1 čajovou lžičku z navážené mouky. Necháme vzejít kvásek. Do hlubší nádoby nasypeme mouku, přidáme vejce, sůl, rozpuštěné máslo a připravený kvásek. Vypracujeme hladké těsto.

2. 

Těsto uzavřeme v nádobě a necháme cca půl hodiny kynout na teplém místě.

3. 

mouka hladká

Vykynuté těsto položíme na pracovní desku posypanou moukou. Vytvoříme z něj válečky, které nakrájíme na více částí.

4. 

Z nich vytvoříme na tenké válečky, případně jen natáhneme na délku cca 30 cm.

5. 

Pak tvarujeme preclíky, které necháme na pracovní desce vykynout.

6. 

vejce slepičí 1 kus  sůl  kmín drcený  mák  semínka sezamová

Preclíky pendáme na plech vyložený papírem na pečení. Každý preclík potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme solí. Podle chuti preclíky můžeme posypat mletým kmínem, mákem, sezamovými semínky a pod. Pečeme v předem vyhřáté troubě, na středním stupni, 25 minut.

7. 

Vychladlé preclíky skladujeme v uzavřené nádobě.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie