RECEPTY

Velikonoční kohoutek

Velikonoční kohoutek

Inovativně pečené buchty z kynutého těsta ve velikonočním provedení.

recept,fotorecept,droždí čerstvé,mouka polohrubá,povidla švestková,tvaroh hrudkový,Koláče,Velikonoční recepty

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citronová kůra0
cukr krystalový-
cukr moučkový1čajová lžička
cukr moučkový30gramů
cukr moučkový2polévkové lžíce
cukr vanilkový1kus
droždí čerstvé25gramů
mléko1čajová lžička
mléko205mililitrů
mouka polohrubá470gramů
máslo60gramů
olej slunečnicový-
povidla švestková130gramů
rum1polévková lžíce
skořice mletá0
sůl1špetka
tvaroh hrudkový130gramů
vaječný žloutek1kus
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. Příprava kvásku

droždí čerstvé 25 gramů  mléko 125 mililitrů  cukr moučkový 1 čajová lžička

Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek.

2. Příprava těsta

mouka polohrubá 470 gramů  vejce slepičí 1 kus  máslo 60 gramů  cukr moučkový 30 gramů  sůl 1 špetka  rum 1 polévková lžíce  mléko 80 mililitrů

Když kvásek vykyne, vlijeme ho do nádoby se surovinami určenými do těsta. Těsto zpracujeme tak, aby se odlepovalo od nádoby. Poprášíme ho moukou a necháme přikryté asi 20 minut kynout.

3. Tvarování buchtiček

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále a rozdělíme na přibližně 20 čtverečků, abychom měli dost kousků na vytvoření kohoutka. Na čtverečky naneseme předem připravenou nádivku a vytvarujeme malé buchtičky. Dva čtverečky necháme prázdné na vytvoření hřebínku, zobáčku a křídla.

4. 

vejce slepičí 1 kus  mléko 1 čajová lžička  cukr krystalový

Buchtičky poklademe na vymaštěný plech ve tvaru kohouta, z rozinky uděláme oko, potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem a špetkou cukru, necháme chvíli kynout.

5. Pečeme

olej slunečnicový

Vložíme do vyhřáté trouby na 15 minut. Po vytažení z trouby horkého kohoutka potřeme olejem, aby se pěkně leskl.

6. Povidlová náplň

povidla švestková 130 gramů  skořice mletá  citronová kůra

Švestková povidla smícháme se špetkou skořice, citronovou kůrou a dobře promícháme.

7. Tvarohová nádivka

tvaroh hrudkový 130 gramů  vaječný žloutek 1 kus  cukr moučkový 2 polévkové lžíce  skořice mletá  citronová kůra  cukr vanilkový 1 kus

Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem, špetkou skořice, citronovou kůrou a žloutkem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie